Het Landbouwbedrijf van de familie van Haeren in Wehl (Gelderland) heeft een Italiaanse stal voor 200 melkkoeien laten bouwen. De nieuwe stal is voorzien van dichte emissie-arme vloeren en een 40-stands buitenmelker. De bouw van deze stal is begonnen in oktober 2014 en is zo goed als afgerond; de koeien staan inmiddels in de nieuwe stal.

De familie van Haeren heeft gekozen voor een Italiaanse stal om een aantal redenen: het is goedkoper bouwen, de nokhoogte is lager, een dergelijke stal past beter in het landschap en er is veel lucht en licht.
De begeleiding van de bouw van deze stal is in handen van Wijsman bouw- en tekenadvies. Zij hebben onder meer de benodigde vergunningen geregeld, subsidies aangevraagd (waaronder de IDS) en tekeningen gemaakt.
Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman heeft een groot deel van de stalinrichting verzorgd. Als dealer van Cowhouse hebben wij de ligboxen, koematrassen en voerhekken mogen leveren en monteren. Verder hebben wij de LED-verlichting, zonnepanelen, zonneboiler, drinkbakken en mestmixer geleverd.
Opvallend is de grote ventilator (Cowhouse). Deze hangt boven de wachtruimte en is tevens voorzien van een vernevelingsinstallatie.
Om de stal van voldoende lucht en licht te voorzien zijn er windbreekzeilen aangebracht met een weercomputer.
Ook heeft van Haeren gekozen om een Wijsman melkvoorkoeler aan te schaffen. Deze volledige RVS buizenkoeler is een veilige manier om de lage temperatuur van water te gebruiken om de melk te koelen, voordat de melk in de melkkoeltank komt. Als laatste heeft Wijsman ook nog een behandelbox mogen leveren.
Naast het leveren en installeren van al deze stalinrichting, heeft Wijsman voor diverse producten subsidie- en fiscale regelingen aangevraagd: Energie Investerings Aftrek-regeling, MIA/Vamil-regeling en Investeringen in Milieuvriendelijke Maatregelen.

Klik hier om de facebook pagina van Landbouwbedrijf van Haeren te bekijken en de vorderingen van de bouw te volgen.

Hiernaast kunt u een fotoreportage van de bouw van deze prachtige stal bekijken.