V.O.F. Siebes in Laag-Keppel (Gelderland) is afgelopen november begonnen met de bouw van een nieuwe stal. Siebes heeft gekozen voor een Italiaanse stal omdat hierdoor veel lucht en licht in de stal komt wat het dierenwelzijn ten goede komt. Daarnaast is een dergelijke stal goed landschappelijk inpasbaar en goed betaalbaar. De stal wordt geschikt voor 198 melkkoeien en voorzien van een emissie-arme vloer. Als melkstal heeft Siebes gekozen voor een 2×15 zij-aan-zij melkstal met een beweegbare putvloer. Om binnen ruimte te besparen wordt de melktank buiten geplaatst.

Wijsman bouw- en tekenadvies begeleidt Siebes bij de bouw van de stal. Zo heeft Wijsman onder meer de benodigde vergunningen geregeld, tekeningen gemaakt en diverse subsidies aangevraagd.
Omdat Siebes dierenwelzijn erg belangrijk vindt, voldoet de nieuwe stal aan de Maatlaat Duurzame Veehouderij. Hierdoor wordt de stal ook voorzien van diepstrooiselboxen. Verdere stalinrichting wordt geleverd door Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman. Denk hierbij aan de energiezuinige verlichting, een warmteterugwinning en een melkvoorkoeler. Deze volledig RVS buizenkoeler zorgt er voor dat de melk al gekoeld wordt voordat die in de melktank komt. Met zowel de verlichting, de WTW als de voorkoeler wordt flink op energie bespaard. Naast deze energiebesparende producten heeft Wijsman ook de windbreekzeilen geleverd die zorgen voor veel lucht en licht in de stal.
Naar verwachting is de stal medio juni 2015 klaar. Hieronder kunt u de bouw van de stal van v.o.f. Siebes volgen in een aantal fotoreportages.