Wat is de Jonge Landbouwers regeling?

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is het 3e Europese subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van het Nederlandse platteland. Bent u landbouwer en jonger dan 41 jaar? En wilt u een investering doen in uw landbouwbedrijf? Kijk dan of u hiervoor POP3-subsidie Jonge landbouwers 2019 subsidie aan kunt vragen. Van 2 december 2019, 9:00 uur tot en met 7 februari 2020, 23:59 uur kunt u uw aanvraag indienen.

De investeringen waarvoor je subsidie kunt aanvragen zijn verwerkt op een investeringslijst. De lijst is te downloaden via deze link.
De investeringen zijn onder andere:
– Zonnepanelen en zonneboilers
– Emissiearme vloeren
– Kleine windturbine
– Koematrassen

De subsidie bedraagt maximaal 30% van het investeringsbedrag met een minimum van € 10.000,- en een maximum van € 20.000,-.
Er geldt wel een verlaging voor elke niet-jonge landbouwer als bedrijfshoofd. Het subsidiepercentage wordt verlaagd met 20% voor elke niet-jonge landbouwer als bedrijfshoofd in het bedrijf, tot maximaal 80%. Een voorbeeld als je als Jonge Landbouwers met 2 ouders (die dan ouder zijn dan 40 jaar) in de maatschap / VOF zit, dan krijg je netto 18% subsidie.

Voor meer informatie over deze subsidie kunt u gaan naar de contact pagina of contact opnemen met ons kantoor via telefoonnummer 079-3313678.

Contact

Meer informatie over deze subsidie? Neem contact met ons op via bovenstaande button!