Asbestsanering / nieuw dak

De term “asbest eraf, zonnepanelen erop” komt sinds de wijziging van de subsidie regeling veel ter sprake. Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman BV biedt u een totaalpakket aan in asbest sanering, nieuw dak terugleggen en plaatsen van zonnepanelen. Wijsman biedt u vrijblijvende en gratis rendementsberekening voor zonnepanelen, waarbij ook rente en afschrijving wordt meegenomen. Bij deze berekening geeft u ook aan welke fiscale mogelijkheden voor u van toepassing zijn. Onderstaand informeren wij u over de mogelijkheden.

Asbestsanering
Voordat asbestsanering kan plaatsvinden, dient eerst een asbestinventarisatie gedaan te worden. Dit houdt in dat een gecertificeerd bedrijf onderzoekt wat precies de hoeveelheid van het aanwezige asbest is en ook de plaatsen waar het asbest aanwezig is.
Het inventarisatierapport heeft u in alle gevallen nodig om het asbest te laten saneren. Naast dit rapport is er ook een sloopmelding of vergunning van de gemeente nodig. Met een asbestinventarisatierapport kunt u een sloopmelding indienen bij uw gemeente.

Bij asbestsanering komen asbesthoudende materialen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid. Zorgvuldigheid bij het verwijderen van asbest is dan ook essentieel. Voor het verwijderen van asbest en het werken in de asbestsanering gelden speciale wettelijke regels en voorwaarden. Zo mogen uitsluitend bedrijven die daarvoor gecertificeerd zijn (SC-530) asbesthoudende materialen verwijderen.
Na sanering wordt de locatie door een gecertificeerd laboratorium visueel geïnspecteerd en vrijgegeven. Daarna kan direct gestart worden met het leggen van dakbedekking en eventueel zonnepanelen.

Nieuw dak
Na asbestsanering dient er een nieuw dak bevestigd te worden. Maar welk type dak, welke panelen, kleur en windveren passen bij uw bedrijf?

Geïsoleerd of niet
Wij adviseren een geïsoleerd dak te kiezen als u vee onder het dak huisvest of als de ruimte vorstvrij moet blijven.
Bij warmte zorgt de isolatie namelijk voor het terugdringen van de warmte instraling door de zon en bij koude blijft de binnentemperatuur aangenamer.

Lichtoplossingen
Voor zowel een geïsoleerd dak als een niet geïsoleerd dak kunt u voor lichtoplossingen kiezen.
De lichtnok zit bovenin het dak en geeft over de hele lengte van het gebouw een gelijke hoeveelheid lichtinval. De lichtnok kan wel of niet ventilerend uitgevoerd worden.
Een lichtcassette is een geïsoleerd paneel opgebouwd uit lagen transparant polycarbonaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Voordeel van deze toepassing is dat de lichtcassette dezelfde maatvoering en dikte heeft als het dakpaneel.
Een geïsoleerde lichtplaat is een transparante slagvaste polycarbonaat plaat in hetzelfde profiel als het dakpaneel. Nadeel is dat deze plaat iets minder isoleert omdat de plaat dunner is en aanpassingen nodig zijn om op gelijk niveau met het dak te komen.

Zonnepanelen
Wilt u meer weten over zonnepanelen, klik dan hier!

Mocht u vragen hebben of een vrijblijvend gesprek willen inplannen, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 079-3313678 of info@ahaw.nl.