Energie advies

Energie is een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf, maar het is ook een duur onderdeel. Zowel het vastrecht als de verbruikerskosten stijgen elk jaar. Vaak wordt gedacht dat de energiekosten lager zijn dan in werkelijkheid blijkt.Ook als u rond het landelijk gemiddelde zit wil het niet zeggen dat u op uw bedrijf niet alsnog kunt besparen. Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman biedt u daarom gratis een verkorte energiescan aan. Of wat dacht u van een lichtplan om energie te besparen.

Tijdens de scan zult u samen met de adviseur een ronde maken over het bedrijf. Gedurende de ronde wordt beschreven wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van besparingen, de investeringen, de eventuele subsidies en terugverdientijden. In een uitgebreide energiescan kunnen we specifieke problemen analyseren. We berekenen we het verbruik van de verschillende installaties op uw bedrijf. Hierbij vergelijken we het met een gemiddelde. Zo vallen uitschieters op en kunnen we u hierover adviseren. Indien mogelijk maken we gebruiken van meetapparatuur, want meten is weten! Zo kunnen we exact het rendement berekenen.

Uit ervaring kunnen we zeggen dat er door de inzichten verkregen door de energiescan gemiddeld € 900,- per jaar bespaart kan worden op uw bedrijf. Bij een eventuele investering, die uit het advies van de energiescan volgt en onder de EIA-regeling valt, kunt u de kosten van een de uitgebreide energiescan meenemen in de subsidieaanvraag. Denkt u dat uw bedrijf te veel energie verbruikt, wilt u weten waar u op zou kunnen besparen of gaat u renoveren, verbouwen of nieuw bouwen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.